Dorpskamer

Neede

Onze plek in de oude waterzuivering is een unieke locatie dicht bij de natuur!

Je vindt bij ons in de Dorpskamer in Neede vooral heel veel gezelligheid, want iedereen is wel in voor een praatje. Dus kom ook gezellig langs voor een kop koffie of lunch met ons mee op maandag tussen de middag. Er is een team van bezoekers dat een heerlijke warme maaltijd kookt, waarbij je altijd mag aanschuiven. Daarnaast zijn we al gestart met yoga of kun je ook gaan wandelen om de benen te strekken. We tekenen en herstellen samen en zijn ook heel benieuwd naar wat jij graag zou willen doen? ‘Kom es an bij de Dorpskamer in Neede!’

Dorpskamer Neede
Adres
Openingstijden

Nieuwsgierig?

Mooi! Kom gezellig eens binnen. We zijn met de Dorpskamer te vinden bij de Oude Waterzuivering in Neede. Liever eerst even bellen? Dat kan! Laura of Soraya hoort graag van je en ze kunnen al je vragen beantwoorden.
Dick
Lees verder
'De Dorpskamer is een aanwinst voor Neede. Hier hebben mensen wat voor elkaar over en we maken er samen wat van. Alle leeftijden kunnen gerust door elkaar zitten.’
Petra
Lees verder
‘Ik wil graag wat doen en bij de Dorpskamer in Neede mag je altijd met eigen ideeën komen. Zo kwam ik al eens met bloemschikken, kleien, wandelen en helpen koken.’ Lees meer...
Martijn
Lees verder
‘Ik ben een stuk rustiger sinds ik hier bij de Dorpskamer in Neede kom. Ik vind het leuk om iets voor een andere te kunnen betekenen en dat kan hier.’ Lees meer...
Stadskamer Bemoeizorg Doetinchem
Stadskamer Bemoeizorg Doetinchem

Bemoeizorg

Voor mensen die hulp niet accepteren.

Bemoeizorg is een vorm van zorg voor mensen die hulp nodig hebben, maar die hulp niet accepteren. We noemen deze mensen: ‘zorgmijders’. Als de persoon in kwestie zich niet wil laten helpen, dan staat hem/haar dat natuurlijk vrij. Er is echter een uitzondering: als de persoon in kwestie niet vindt dat hij/zij hulp nodig heeft, maar dit duidelijk wel aan de orde, is dan komt bemoeizorg om de hoek. 

Wij blijven contact zoeken en is het elke keer onze uitdaging om contact te krijgen, op te bouwen en te behouden maar pas los te kunnen laten als iemand weer is aangehaakt bij een passende hulpinstantie. Bemoeizorg is: niet opgeven en een hele lange adem hebben.  Hopen op een zonnig moment. 

De bedoeling

Meedoen mogelijk maken. Dat is wat we hier samen doen. De Stadskamer faciliteert mooie plekken waar mensen elkaar ontmoeten vanuit ieders eigenheid. Plekken die uitnodigen tot verbinding, beweging en herstel.

Goed in je vel zitten, is niet altijd vanzelfsprekend. Fijne mensen om je heen, die weten wat je bedoelt en hoe je je voelt, dat helpt. Dat we elkaar zien en via die weg ook onszelf weer zien, is waar wij in geloven. Want samen staan we sterk.

Belangrijk daarin is dat we de route van jouw vraag volgen. Wij zeggen je hier niet wat je moet doen, maar vragen je wat je wil doen. Waar word jij blij van? Jouw deelname of herstel op jouw manier!

*Woon je in de gemeente waar je de Stadskamer bezoekt, dan heb je geen indicatie nodig. Woon je ergens anders, dan kijken we samen naar de mogelijkheden. De Stadskamer kan je helpen een indicatie aan te vragen.

Dorpskamer Neede
Dorpskamer Neede