Dorpskamer

Eibergen

‘We zijn hier als een familie en je wordt weer als mens gezien.’

Mensen bloeien hier echt op. Er is ruimte voor spontaniteit en gekkigheid. Zo organiseerden we al eens scootmobielrace, waarbij we een race om de kerk deden en later een heel parcours gingen afleggen. We dansten samen in de regen, maar er is ook ruimte voor een goed gesprek. We lunchen iedere week gezellig samen en als je liever even rust hebt, dan kun je je hier heerlijk terugtrekken in de bieb waar de Dorpskamer in Eibergen gevestigd zit. Waar je ook behoefte aan hebt… Bij de Dorpskamer in Eibergen gebeurt ‘t!

Dorpskamer Eibergen
Adres
Openingstijden

Nieuwsgierig?

Mooi! Kom gezellig eens binnen. We zijn met de Dorpskamer te vinden bij de bieb in Eibergen. Liever eerst even bellen? Dat kan! Laura of Soraya hoort graag van je en ze kunnen al je vragen beantwoorden.
Jannie
Lees verder
‘Spontaan gekke dingen doen, dat kan hier bij de Dorpskamer in Eibergen gewoon. Een beetje leven en niet zo in de gebaande paden. Naast alle gekkigheid is er ook ruimte om je ei kwijt te kunnen en herkennen we elkaar in elkaars verhaal.’ Lees meer...
Junus
Lees verder
‘Wat ik zocht is gelijkwaardigheid en dat heb ik bij de Dorpskamer in Eibergen gevonden. Mensen gaan hier met een glimlach naar buiten en daar geniet ik als gastheer echt van.’ Lees meer...
Anja
Lees verder
“Wat ik fijn vind, is dat je zelf met leuke activiteiten mag komen. Zo wilden we samen een kerstontbijt doen. Dat was super gezellig!”
Stadskamer Bemoeizorg Doetinchem
Stadskamer Bemoeizorg Doetinchem

Bemoeizorg

Voor mensen die hulp niet accepteren.

Bemoeizorg is een vorm van zorg voor mensen die hulp nodig hebben, maar die hulp niet accepteren. We noemen deze mensen: ‘zorgmijders’. Als de persoon in kwestie zich niet wil laten helpen, dan staat hem/haar dat natuurlijk vrij. Er is echter een uitzondering: als de persoon in kwestie niet vindt dat hij/zij hulp nodig heeft, maar dit duidelijk wel aan de orde, is dan komt bemoeizorg om de hoek. 

Wij blijven contact zoeken en is het elke keer onze uitdaging om contact te krijgen, op te bouwen en te behouden maar pas los te kunnen laten als iemand weer is aangehaakt bij een passende hulpinstantie. Bemoeizorg is: niet opgeven en een hele lange adem hebben.  Hopen op een zonnig moment. 

De bedoeling

Meedoen mogelijk maken. Dat is wat we hier samen doen. De Stadskamer faciliteert mooie plekken waar mensen elkaar ontmoeten vanuit ieders eigenheid. Plekken die uitnodigen tot verbinding, beweging en herstel.

Goed in je vel zitten, is niet altijd vanzelfsprekend. Fijne mensen om je heen, die weten wat je bedoelt en hoe je je voelt, dat helpt. Dat we elkaar zien en via die weg ook onszelf weer zien, is waar wij in geloven. Want samen staan we sterk.

Belangrijk daarin is dat we de route van jouw vraag volgen. Wij zeggen je hier niet wat je moet doen, maar vragen je wat je wil doen. Waar word jij blij van? Jouw deelname of herstel op jouw manier!

*Woon je in de gemeente waar je de Stadskamer bezoekt, dan heb je geen indicatie nodig. Woon je ergens anders, dan kijken we samen naar de mogelijkheden. De Stadskamer kan je helpen een indicatie aan te vragen.

Dorpskamer Eibergen
Dorpskamer Eibergen