Dorpskamer

Hengelo (Gld)

De dorpskamer in Hengelo Gelderland is een warm trefpunt midden in het dorp. Vanaf de opening in 2023 is onze plek een fijn ontmoetingspunt waar initiatiefrijke mensen elkaar vinden.
We zitten links in het gebouw van de bibliotheek, je herkent het meteen! Op onze plek is ruimte voor creativiteit, er hangen al heel wat kunstwerken aan de muur. Aan onze gezellige koffietafel schuiven veel mensen aan voor een praatje, een goed gesprek en natuurlijk onze lekkere koffie. Kom jij ook gezellig langs?
Dorpskamer Hengelo Gelderland
Adres
Openingstijden

Nieuwsgierig?

Stap ook eens binnen bij ons in Hengelo, je bent van harte welkom. Je vindt ons in het gebouw van de bieb. Neem contact op met Renske als je wellicht meer wil weten. Zij kan je alles over onze locatie vertellen.
Stadskamer Bemoeizorg Doetinchem
Stadskamer Bemoeizorg Doetinchem

Bemoeizorg

Voor mensen die hulp niet accepteren.

Bemoeizorg is een vorm van zorg voor mensen die hulp nodig hebben, maar die hulp niet accepteren. We noemen deze mensen: ‘zorgmijders’. Als de persoon in kwestie zich niet wil laten helpen, dan staat hem/haar dat natuurlijk vrij. Er is echter een uitzondering: als de persoon in kwestie niet vindt dat hij/zij hulp nodig heeft, maar dit duidelijk wel aan de orde, is dan komt bemoeizorg om de hoek. 

Wij blijven contact zoeken en is het elke keer onze uitdaging om contact te krijgen, op te bouwen en te behouden maar pas los te kunnen laten als iemand weer is aangehaakt bij een passende hulpinstantie. Bemoeizorg is: niet opgeven en een hele lange adem hebben.  Hopen op een zonnig moment. 

De bedoeling

Meedoen mogelijk maken. Dat is wat we hier samen doen. De Stadskamer faciliteert mooie plekken waar mensen elkaar ontmoeten vanuit ieders eigenheid. Plekken die uitnodigen tot verbinding, beweging en herstel.

Goed in je vel zitten, is niet altijd vanzelfsprekend. Fijne mensen om je heen, die weten wat je bedoelt en hoe je je voelt, dat helpt. Dat we elkaar zien en via die weg ook onszelf weer zien, is waar wij in geloven. Want samen staan we sterk.

Belangrijk daarin is dat we de route van jouw vraag volgen. Wij zeggen je hier niet wat je moet doen, maar vragen je wat je wil doen. Waar word jij blij van? Jouw deelname of herstel op jouw manier!

*Woon je in de gemeente waar je de Stadskamer bezoekt, dan heb je geen indicatie nodig. Woon je ergens anders, dan kijken we samen naar de mogelijkheden. De Stadskamer kan je helpen een indicatie aan te vragen.

Stadskamer Raadhuisstraat Doetinchem
Dorpskamer Hengelo Gelderland