Stadskamer

Doetinchem (Stadswerkplaats)

Kom hier om de handen uit de mouwen steken!
Bij de Stadswerkplaats in Doetinchem maken we er letterlijk en figuurlijk wat van, voor jezelf en voor een ander. Ieder op zijn eigen manier en tempo in onze prachtige werkplaats waar genoeg te doen is waar je bij kunt aansluiten. Help met repareren van fietsen en apparaten of maak wat moois in onze (hout)werkplaats. Als je zelf met een idee komt, denken we altijd mee.
Stadswerkplaats Doetinchem
Adres
Openingstijden
Stadswerkplaats Doetinchem
Bij de Stadswerkplaats werken we samen en leren we van elkaar. We noemen je bij je voornaam en zijn benieuwd naar wie je bent en wat je wilt doen. Samen zetten we ons in voor de mensen in Doetinchem die wel hulp kunnen gebruiken. Ook ons klusteam en tuinteam helpen mensen met een smalle beurs.

Nieuwsgierig?

Mooi! Kom gezellig eens binnen. We zijn met de Stadswerkplaats te vinden in het Laborijn gebouw in Doetinchem. Liever eerst even bellen? Dat kan! Onze collega’s horen graag van je en ze kunnen al je vragen beantwoorden.
Henk
Lees verder
‘Iedere zondagavond verheug ik mij weer op de maandagmorgen. Dan kom ik weer naar de Stadswerkplaats. Hier voelt het als familie en kan ik mijn verhaal even kwijt en ik wil graag wat doen en bezig zijn. Dan vergeet ik even alle sores en voel ik mij goed. Dankzij de Stadswerkplaats doe ik weer mee met de samenleving, op mijn eigen manier.’
Mehdy
Lees verder
‘Ik kom hier al zeven jaar. Nu zelfs iedere dag van de week. Thuis heb ik niets te doen, hier ben ik lekker bezig en heb dagritme. Door het bezig zijn kom je vanzelf in gesprek. Hier mag ik mijzelf zijn en houden ze rekening met wie ik ben. In het bedrijfsleven meedraaien is niet mogelijk, maar bij de Stadswerkplaats kan het wel.’
Stadskamer Bemoeizorg Doetinchem
Stadskamer Bemoeizorg Doetinchem

Bemoeizorg

Voor mensen die hulp niet accepteren.

Bemoeizorg is een vorm van zorg voor mensen die hulp nodig hebben, maar die hulp niet accepteren. We noemen deze mensen: ‘zorgmijders’. Als de persoon in kwestie zich niet wil laten helpen, dan staat hem/haar dat natuurlijk vrij. Er is echter een uitzondering: als de persoon in kwestie niet vindt dat hij/zij hulp nodig heeft, maar dit duidelijk wel aan de orde, is dan komt bemoeizorg om de hoek. 

Wij blijven contact zoeken en is het elke keer onze uitdaging om contact te krijgen, op te bouwen en te behouden maar pas los te kunnen laten als iemand weer is aangehaakt bij een passende hulpinstantie. Bemoeizorg is: niet opgeven en een hele lange adem hebben.  Hopen op een zonnig moment. 

De bedoeling

Meedoen mogelijk maken. Dat is wat we hier samen doen. De Stadskamer faciliteert mooie plekken waar mensen elkaar ontmoeten vanuit ieders eigenheid. Plekken die uitnodigen tot verbinding, beweging en herstel.

Goed in je vel zitten, is niet altijd vanzelfsprekend. Fijne mensen om je heen, die weten wat je bedoelt en hoe je je voelt, dat helpt. Dat we elkaar zien en via die weg ook onszelf weer zien, is waar wij in geloven. Want samen staan we sterk.

Belangrijk daarin is dat we de route van jouw vraag volgen. Wij zeggen je hier niet wat je moet doen, maar vragen je wat je wil doen. Waar word jij blij van? Jouw deelname of herstel op jouw manier!

*Woon je in de gemeente waar je de Stadskamer bezoekt, dan heb je geen indicatie nodig. Woon je ergens anders, dan kijken we samen naar de mogelijkheden. De Stadskamer kan je helpen een indicatie aan te vragen.

Stadswerkplaats Doetinchem
Stadswerkplaats Doetinchem