Dorpskamer

Steenderen

Ruimte voor jou.
De Dorpskamer in Steenderen in het prachtige Kei gebouw is sinds januari 2023 officieel geopend! De plek om samen te komen en elkaar weer echt te ontmoeten. De locatie in het oude schoolgebouw is ruim en open, precies zoals de sfeer die wij graag meebrengen. Met een grote keuken en lange tafel, nodigt het uit om samen te koken en gezellig te tafelen en kletsen. Maar, er is nog veel meer mogelijk! Wij zijn benieuwd naar jou. Wat zou jij graag doen?
Dorpskamer Steenderen
Adres
Openingstijden

Nieuwsgierig?

Mooi! Kom gerust eens binnen. Liever eerst even bellen? Dat kan! Jasper hoort graag van je en kan je vragen beantwoorden.
Agnes
Lees verder
"Koffie, koffie... tijd! Gezelligheid"
Jan-Willem
Lees verder
"De Dorpskamer is voor mij een uitlaatklep. Ik kan mijn verhaal vertellen en luisteren naar anderen"
Agnes
Lees verder
"De Dorpskamer is een thuis buiten huis"
Stadskamer Bemoeizorg Doetinchem
Stadskamer Bemoeizorg Doetinchem

Bemoeizorg

Voor mensen die hulp niet accepteren.

Bemoeizorg is een vorm van zorg voor mensen die hulp nodig hebben, maar die hulp niet accepteren. We noemen deze mensen: ‘zorgmijders’. Als de persoon in kwestie zich niet wil laten helpen, dan staat hem/haar dat natuurlijk vrij. Er is echter een uitzondering: als de persoon in kwestie niet vindt dat hij/zij hulp nodig heeft, maar dit duidelijk wel aan de orde, is dan komt bemoeizorg om de hoek. 

Wij blijven contact zoeken en is het elke keer onze uitdaging om contact te krijgen, op te bouwen en te behouden maar pas los te kunnen laten als iemand weer is aangehaakt bij een passende hulpinstantie. Bemoeizorg is: niet opgeven en een hele lange adem hebben.  Hopen op een zonnig moment. 

De bedoeling

Meedoen mogelijk maken. Dat is wat we hier samen doen. De Stadskamer faciliteert mooie plekken waar mensen elkaar ontmoeten vanuit ieders eigenheid. Plekken die uitnodigen tot verbinding, beweging en herstel.

Goed in je vel zitten, is niet altijd vanzelfsprekend. Fijne mensen om je heen, die weten wat je bedoelt en hoe je je voelt, dat helpt. Dat we elkaar zien en via die weg ook onszelf weer zien, is waar wij in geloven. Want samen staan we sterk.

Belangrijk daarin is dat we de route van jouw vraag volgen. Wij zeggen je hier niet wat je moet doen, maar vragen je wat je wil doen. Waar word jij blij van? Jouw deelname of herstel op jouw manier!

*Woon je in de gemeente waar je de Stadskamer bezoekt, dan heb je geen indicatie nodig. Woon je ergens anders, dan kijken we samen naar de mogelijkheden. De Stadskamer kan je helpen een indicatie aan te vragen.

Dorpskamer Steenderen
Dorpskamer Steenderen