Dorpskamer

Didam

Vanuit je eigen kracht aan de slag bij de Dorpskamer in Didam.

Bij de Dorpskamer in Didam kijken we naar elkaar om. Hier word je geaccepteerd zoals je bent, vrij van oordelen. Bij ons voel je een gezellige huiskamersfeer waar er veel gelachen en gekletst wordt. De één komt alleen voor een kop koffie en een praatje. De ander pakt er een puzzel bij, wordt fanatiek tijdens een spel met anderen of is creatief bezig. Het belangrijkste is dat we elkaar hier een fijne dag bezorgen. Wees welkom en doe mee bij de Dorpskamer in Didam!

Dorpskamer Didam
Adres
Openingstijden

Nieuwsgierig?

Mooi! Kom gezellig eens binnen. We zijn met de Dorpskamer te vinden in het Albertusgebouw in Didam. Liever eerst even bellen? Dat kan! Simone of Janneke hoort graag van je en ze kunnen al je vragen beantwoorden.
Hennie
Lees verder
‘De Dorpskamer in Didam geeft mij ritme, een leuker sociaal leven en ik ben weer onder de mensen.’
Hennie
Lees verder
‘Ik bied een ander een luisterend oor, maar kan ook zelf mijn verhaal kwijt.’
Wesley
Lees verder
‘Mijn vertrouwen in andere mensen groeit weer sinds ik bij de Dorpskamer in Didam kom.’
Stadskamer Bemoeizorg Doetinchem
Stadskamer Bemoeizorg Doetinchem

Bemoeizorg

Voor mensen die hulp niet accepteren.

Bemoeizorg is een vorm van zorg voor mensen die hulp nodig hebben, maar die hulp niet accepteren. We noemen deze mensen: ‘zorgmijders’. Als de persoon in kwestie zich niet wil laten helpen, dan staat hem/haar dat natuurlijk vrij. Er is echter een uitzondering: als de persoon in kwestie niet vindt dat hij/zij hulp nodig heeft, maar dit duidelijk wel aan de orde, is dan komt bemoeizorg om de hoek. 

Wij blijven contact zoeken en is het elke keer onze uitdaging om contact te krijgen, op te bouwen en te behouden maar pas los te kunnen laten als iemand weer is aangehaakt bij een passende hulpinstantie. Bemoeizorg is: niet opgeven en een hele lange adem hebben.  Hopen op een zonnig moment. 

De bedoeling

Meedoen mogelijk maken. Dat is wat we hier samen doen. De Stadskamer faciliteert mooie plekken waar mensen elkaar ontmoeten vanuit ieders eigenheid. Plekken die uitnodigen tot verbinding, beweging en herstel.

Goed in je vel zitten, is niet altijd vanzelfsprekend. Fijne mensen om je heen, die weten wat je bedoelt en hoe je je voelt, dat helpt. Dat we elkaar zien en via die weg ook onszelf weer zien, is waar wij in geloven. Want samen staan we sterk.

Belangrijk daarin is dat we de route van jouw vraag volgen. Wij zeggen je hier niet wat je moet doen, maar vragen je wat je wil doen. Waar word jij blij van? Jouw deelname of herstel op jouw manier!

*Woon je in de gemeente waar je de Stadskamer bezoekt, dan heb je geen indicatie nodig. Woon je ergens anders, dan kijken we samen naar de mogelijkheden. De Stadskamer kan je helpen een indicatie aan te vragen.

Dorpskamer Didam
Dorpskamer Didam