Stadskamer Achterhoek

Junus

Stadskamer Achterhoek

“Het kan ook anders. Dat heb ik geleerd bij de Dorpskamer. Ik liep vast in m’n baan in de logistiek. Altijd grote werkdruk en omdat ik werkte via het uitzendbureau voelde ik me een nummertje. Vervangbaar en alsof mijn ideeën er niet toe deden. Nadat ik een tijdje thuis zat wilde ik weer wat gaan doen. Ik dacht eraan maatje te worden en via dat idee kwam ik bij Laura terecht, die bij de Dorpskamer werkt.  

Ondertussen werk ik hier als vrijwillige gastheer en ervaar ik hoe fijn het is als je ruimte en vertrouwen krijgt. Hier kan ik werken aan m’n zelfvertrouwen en leer ik ook minder druk te leggen op mezelf. Het hoeft allemaal niet perfect. Ik mag gewoon mezelf zijn en voel de acceptatie.  

Bij ‘t eerste bezoek ging ik er heel open is. Wat ik zocht was gelijkwaardigheid en dat heb ik hier gevonden. Ik gun anderen hetzelfde. Om mij heen zie ik genoeg jongeren worstelen met prestatiedruk en het twijfelen aan jezelf. Aan hen zou ik willen zeggen, je bent niet alleen en je kunt veel aan elkaar hebben. Kom gewoon eens binnen. Deze plek is er niet alleen als je problemen hebt, je kunt hier ook komen om het gewoon fijn te hebben samen en plezier en steun te vinden. Luisteren naar elkaars verhaal helpt echt.   Het mensen samenbrengen is misschien wel een beetje m’n nieuwe missie is geworden. Ik hield er altijd al van om met mensen te werken, maar wist niet precies hoe. Ik zie dit werk als gastheer als een bevestiging dat het bij me past. Mensen gaan hier bijna altijd met een glimlach weer naar buiten, daar geniet ik van. Ik kan me goed voorstellen dat ik binnenkort een opleiding begin die mensgericht is. Helemaal iets anders dan de logistiek, maar helemaal passend bij wie ik werkelijk ben. Dat heb ik hier mogen ontdekken.”

Lees ook het verhaal van: