Stadskamer Achterhoek

Dick

Stadskamer Achterhoek

“De Dorpskamer is een aanwinst voor Neede. Voordat ik kwam, had ik niet echt een beeld van wat ik me erbij voor moest stellen, maar ik zag een oproepje in de krant en na een beetje googelen besloot ik gewoon te gaan. Het leek me gezellig en dat blijkt ook zo te zijn.  

Het eerste bezoekje was direct leuk. Ik voelde me gelijk thuis. Er komen allemaal aardige mensen en de locatie is uniek, bij de oude waterzuivering in Neede. Ik kom echt voor de gezelligheid. Samen koffie drinken en kletsen, af en toe een spelletje of wandeling en op maandag gezellig samen eten. Thuis heb ik alleen een poes, maar die praat niet terug, haha. Dan is dit toch een uitkomst. 

Wat me vooral opvalt, is de mentaliteit hier. Ik ben wel op meer plekken geweest en het is altijd afwachten hoe mensen met elkaar omgaan. Hier hebben mensen wat voor elkaar over, we maken er samen een gezellige plek van. Alle leeftijden kunnen gerust door elkaar zitten. Het is juist de interesse in elkaar en de gesprekken die het zo’n sociale plek maken.  Zelf ben ik ooit vanuit Den Haag hierheen verhuist. Ik woon in Rietmolen. Ergens vind ik het heerlijk hier, die rust. Maar ik moest ook wel een beetje wennen aan hoe gesloten mensen kunnen zijn. Daarom is het extra belangrijk moeite te doen en de deur uit te gaan. Ik zou nooit meer terug willen naar de stad. Heb hier m’n plek helemaal gevonden.”

Lees ook het verhaal van: