Stadskamer Achterhoek

Petra

Stadskamer Achterhoek

Eigen inbreng wordt gewaardeerd bij de Dorpskamer. Dat maakt het voor mij ook zo leuk, want ik ben geen type dat alleen komt om thee te drinken. Ik wil graag wat doen. Zo bedenk ik altijd wel leuke dingen, van bloemschikken tot kleien. Wandelen en helpen koken. Het gaat allemaal heel ontspannen, want je moet niks, maar mag altijd met ideeën komen.  

Ik kom voornamelijk voor de gezelligheid tijdens dit alles. Veel mensen voelen zich eenzaam. Zelf heb ik dat gevoel niet zo. Kan me thuis goed vermaken met werk, m’n planten en diamant painting, maar ik ben er wel graag even uit, tussen de mensen. En ik vind het dan ook leuk om een beetje positieve energie mee te nemen. Ik weet zelf ook hoe het is als het niet lekker gaat.  

Zo heb ik best een zwaar verleden met alcohol en drugs. Ik ben zelfs een periode dakloos geweest. Nu was ik altijd al sociaal en dat kwam in die periode goed uit. Ik legde makkelijk contact, maar wist ook, dit is niet voor mij. Gelukkig kon ik een tijdje bij m’n zus blijven en later kreeg ik m’n eigen plekje hier in Neede. Ik denk ook dat m’n verleden maakt dat ik heel graag alleen thuis ben. Het is gewoon fijn om een plek te hebben, al was ik het liefst in Enschede gebleven, waar ik woonde. Maar nu ik hier eenmaal woon, wil ik me er ook thuis voelen. Het is fijn om bij de Dorpskamer mensen uit Neede te leren kennen. Ik ben heel nieuwsgierig. Wie wonen er hier? Wat beweegt ze? Daar komt toch m’n opleiding maatschappelijk werk naar voren.  

Voor mensen die twijfelen of de Dorpskamer iets voor ze is, zou ik willen zeggen, kom gewoon eens binnen. Het is voor alle leeftijden en achtergronden. Je moet het gewoon ervaren. En als ik dan terug denk aan bijvoorbeeld onze zomer barbecue, dat was een groot feest met muziek en zingen. Die momenten zijn zo leuk, dat gun ik iedereen!” 

Lees ook het verhaal van: