Martijn

“Ik ben een stuk rustiger geworden sinds ik bij de Dorpskamer kom. Er zijn een aantal mensen die zelf veel rust hebben en dat op mij afstralen, maar het is ook omdat ik hier gewaardeerd word voor wie ik ben. Dat was in m’n vroegere werkverleden toch anders. Hier wordt er echt naar je geluisterd en mag je jezelf volledig meenemen. M’n verhaal mag er zijn. In het verleden was ik weleens teleurgesteld in mezelf, maar hier zie ik weer wat ik kan bijdragen.  

Zo begon ik als gastheer en zo langzaam aan pak ik ook andere klusjes op zoals het boodschappen doen en ik voer goede gesprekken met andere bezoekers. Ik kom er makkelijk tussen. Ik heb geleerd dat ik er van hou om in een team te werken. Samen dingen doen vind ik prettig. En sowieso dat mensen hier aan elkaar denken doet me goed. Voor m’n verjaardag krijg ik een kaartje, maar ook bijvoorbeeld toen ik gevallen was lag er ineens een kaartje in de bus. Het is fijn als mensen aan je denken en je ook begrijpen.

Sinds ik hier kom ben ik flink gegroeid. Ik vind het leuk om iets voor anderen te kunnen betekenen en dat kan hier. Dat geeft me zelfvertrouwen. Je mag zelf met ideeën komen en de sfeer is heel sociaal. Als je meer onder de mensen wil komen en iets voor anderen wil betekenen, dan is dit de plek daarvoor!” 

Lees ook het verhaal van: