Stadskamer

Doetinchem (Dr. Huber)

Jouw huiskamer aan de Dr. Huber Noodtstraat.

Eten, douchen, wassen en een warme kop koffie in een Stadskamer die van ons allemaal is. Aan de Dr. Huber Noodtstraat in Doetinchem kun je even bijkomen en je verhaal kwijt zonder dat er iets van je wordt gevraagd. Hier tref je geen hulpverleners, maar contact van mens tot mens. Vanuit vertrouwen zetten we stappen samen met jou op het tempo dat bij jou past. We zijn iedere dag van de week open en je bent altijd welkom voor een praatje, om je was te doen of al is het om even je telefoon op te laden.

Stadskamer Dr. Huber Noodtstraat Doetinchem
Adres
Openingstijden

Nieuwsgierig?

Mooi! Kom gezellig eens binnen voor een warme kop koffie. We zijn met de Stadskamer te vinden aan de Dr. Huber Noodtstraat in Doetinchem. Liever eerst even bellen? Dat kan! Onze collega’s horen graag van je en ze kunnen al je vragen beantwoorden.
Jordy
Lees verder
‘Er is een huiselijke sfeer, gemoedelijk. Vooral als het regent of koud is, dan is een warm kopje koffie bij de Stadskamer wel heel erg lekker!’
Sacha
Lees verder
‘Toen ik voor het eerst binnenkwam bij de Stadskamer, voelde ik meteen rust. Hier worden geen vragen gesteld, maar heb ik het gevoel dat ik er mag zijn. Het is niet altijd makkelijk, maar hier hebben we wel veel aan elkaar.’
Stadskamer Bemoeizorg Doetinchem
Stadskamer Bemoeizorg Doetinchem

Bemoeizorg

Voor mensen die hulp niet accepteren.

Bemoeizorg is een vorm van zorg voor mensen die hulp nodig hebben, maar die hulp niet accepteren. We noemen deze mensen: ‘zorgmijders’. Als de persoon in kwestie zich niet wil laten helpen, dan staat hem/haar dat natuurlijk vrij. Er is echter een uitzondering: als de persoon in kwestie niet vindt dat hij/zij hulp nodig heeft, maar dit duidelijk wel aan de orde, is dan komt bemoeizorg om de hoek. 

Wij blijven contact zoeken en is het elke keer onze uitdaging om contact te krijgen, op te bouwen en te behouden maar pas los te kunnen laten als iemand weer is aangehaakt bij een passende hulpinstantie. Bemoeizorg is: niet opgeven en een hele lange adem hebben.  Hopen op een zonnig moment. 

De bedoeling

Meedoen mogelijk maken. Dat is wat we hier samen doen. De Stadskamer faciliteert mooie plekken waar mensen elkaar ontmoeten vanuit ieders eigenheid. Plekken die uitnodigen tot verbinding, beweging en herstel.

Goed in je vel zitten, is niet altijd vanzelfsprekend. Fijne mensen om je heen, die weten wat je bedoelt en hoe je je voelt, dat helpt. Dat we elkaar zien en via die weg ook onszelf weer zien, is waar wij in geloven. Want samen staan we sterk.

Belangrijk daarin is dat we de route van jouw vraag volgen. Wij zeggen je hier niet wat je moet doen, maar vragen je wat je wil doen. Waar word jij blij van? Jouw deelname of herstel op jouw manier!

*Woon je in de gemeente waar je de Stadskamer bezoekt, dan heb je geen indicatie nodig. Woon je ergens anders, dan kijken we samen naar de mogelijkheden. De Stadskamer kan je helpen een indicatie aan te vragen.

Stadskamer Dr. Huber Noodtstraat Doetinchem
Stadskamer Dr. Huber Noodtstraat Doetinchem