Gezond het jaar rond

De koks van de instellingen Stadskamer, WerkRaat en Zorgboerderij Slangenburg trekken de kar in de keuken en voorzien 125 Doetinchemmers dagelijks van een lekker en gezond bord eten.

Gezond eten als basis!
De koks van de instellingen Stadskamer, WerkRaat en Zorgboerderij Slangenburg trekken de kar in de keuken en voorzien 125 Doetinchemmers dagelijks van een lekker en gezond bord eten. De koks worden daarbij ondersteund door projectleider Arthur Dammers en kok Tom Lenting, die ondertussen aan een levensvatbare keten bouwen. De maaltijden worden gemaakt van reststromen: voedsel dat anders weggegooid zou worden. Door het project krijgen mensen niet alleen gezond(er) voedsel, ze kunnen er ook leren koken of als dagbesteding meehelpen in de keuken. Op termijn hopen de initiatiefnemers 250 maaltijden per dag te serveren.

Bij de drie locaties kun je voor een zacht prijsje van maaltijden genieten, je haalt het eten op om thuis op te warmen of je koopt groente met een bijpassend recept om zelf mee aan de slag te gaan. Tom: “Eten gaat verder dan alleen een gezonde maaltijd. Het is ook sociaal, het zorgt voor verbinding en dat maakt blij. Neem Piet. Hij haalt iedere dag bij ons een maaltijd op voor €3,50. Daardoor komt hij onder de mensen, wat hij gezellig vindt. Hij moet naar ons toe komen, waardoor hij iets zinvols te doen heeft. En hij is goedkoper uit dan in de supermarkt, waardoor hij een kadootje voor zijn kleinzoon kan kopen.”

 

 

Nog meer lopende vuurtjes: