Stadskamer Achterhoek

Femke

Stadskamer Achterhoek

“Wat ik het leukst vind aan de Dorpskamer is het babbeltje maken en lekker onder de mensen zijn. Toch heb ik hier in de afgelopen jaren ook veel geleerd en als vrijwilliger allerlei taken opgepakt.  

Ik ben hier terechtgekomen via Simone, die hier werkt. Die kende ik al van een andere zorg stichting. Ik zat daar niet meer zo op m’n plek en toen tipte Simone om eens bij de Dorpskamer langs te komen. In eerste instantie deed ik hier arbeidsmatig werk, maar dat was het niet voor mij. Toen ben ik begonnen met administratieve taken. Zo ging ik aan de slag met het kasboek, stuur ik altijd kaartjes voor de verjaardagen of andere gelegenheden van bezoekers en maak ik de flyers. Ik heb bijvoorbeeld ook geleerd met Pic Collage te werken. Mijn secretariële opleiding komt zo goed van pas.  

Wat ik fijn vind aan het werk hier is dat ik wel verantwoordelijkheden krijg, maar niet de werkdruk. Ik mag ‘t werk op eigen tempo oppakken. Vergeleken met andere plekken, vind ik het hier echt rustgevender. En omdat we met de bezoekers onderling ook weer vrienden worden, heb je ook wat voor elkaar over. Zo help ik regelmatig met koken. Eigenlijk vind ik daar niets aan, maar samen met André is het dan wel weer gezellig. Je wordt echt aangemoedigd samen iets te ondernemen.  

Ik heb hier ook geleerd gastvrouw te zijn, van Johan, een medebezoeker en vriend van me. Superleuk en vanuit daar heeft hij weer de Koffiekan opgericht, waar ik bij help. Iedere zaterdag lopen we over de markt om de marktkooplui van een kop koffie of thee te voorzien.  Ik haal veel voldoening uit het werk dat ik hier doe. Zeker op de kaartjes krijg ik leuke reacties. Dat voelt goed.”

Lees ook het verhaal van: