Stadswerkplaats
De Stadswerkplaats is een werkplaats waar je met verschillende ambities terecht kunt; voor de hobby, voor herstel, om dingen te leren of als opstap naar de arbeidsmarkt. Het uitgangspunt is “De route van de vraag”. Welke vraag of wens heb jij en hoe kunnen we jou daarbij ondersteunen? Er zijn vele mogelijkheden zoals bijvoorbeeld werken met hout, met elektronica, met fietsen, er is assemblagewerk en er is een tuin- en klussendienst.
De Stadswerkplaats is een voorliggende voorziening. Bewoners binnen de gemeente Doetinchem kunnen zonder indicatie bij ons terecht.
Voor jezelf
De Stadswerkplaats is er in het bijzonder voor mensen die het, al of niet tijdelijk door omstandigheden, moeilijk vinden om in de maatschappij mee te kunnen doen en graag met hun handen bezig zijn. Het maakt niet uit of je dit doet om je te ontwikkelen, of om afleiding te vinden of om weer in het arbeidsritme te komen met het oog op een opstap naar werk. Je komt voor jezelf.
Voor ons is belangrijk dat je in contact staat met anderen, dat je ergens mee bezig kunt zijn en daar voldoening uit kunt halen.
We spreken niet van cliënten of bezoekers. Bij ons noemen we je bij de voornaam en ben je gewoon jezelf.
Voor anderen
Hoe mooi is het als je met je werkzaamheden iets voor een ander kunt betekenen? Bij de Stadswerkplaats zetten we ons ook in voor mensen die het moeilijk hebben om de eindjes aan elkaar te knopen. We kunnen ze helpen door een fiets voor ze op te knappen of een tweedehands computer voor ze te repareren of een klusje voor ze te doen of hun tuin te onderhouden als ze dat zelf niet meer kunnen.
Mensen met een bijstandsuitkering, schuldhulpverlening, een meedoen arrangement of een hulpverlener kunnen daarvoor bij de Stadswerkplaats terecht. De Stadswerkplaats werkt samen met diverse organisaties.
Service
Mensen uit de gemeente Doetinchem, met een inkomen van maximaal 120% van de bijstandsnorm, kunnen bij de Stadswerkplaats terecht voor aankoop of reparatie van hun computer of elektrische apparaten, voor reparatie van hun fiets, voor klussen thuis of voor onderhoud van hun tuin.
Het Klusteam en het Tuinteam zijn er voor mensen die geen beroep kunnen doen op hun sociale netwerk. Afhankelijk van het inkomen, vragen we een vergoeding van 3 of 5 euro per uur per klusser en een bijdrage voor bijkomende kosten zoals reiskosten, gebruik van de aanhangwagen en materiaalkosten. Voor het Klusteam geldt dat de werkzaamheden binnen 3 halve dagen geklaard moeten kunnen worden.
Tuinenproject
Wanneer een inwoner van Doetinchem de tuin niet zelf kan onderhouden, niet de financiële middelen heeft om dit te laten doen en onvoldoende sociaal netwerk heeft, dan kan een beroep worden gedaan op het Tuinenproject van Doetinchem. Een hulpverlener kan iemand aanmelden bij Stichting Present via: https://stichtingpresent.nl/doetinchem/aanmelden-hulpvraag-praktisch/.
Stichting Present bepaalt of iemand in aanmerking komt en kan daarna een beroep doen op het Tuinteam van de Stadswerkplaats. Het Tuinteam neemt dan het reguliere onderhoud van de tuin voor hun rekening. Betaling via het “Meedoen arrangement” van de gemeente Doetinchem is mogelijk.
maandag | 09:00–16:00 |
dinsdag | 09:00–16:00 |
woensdag | 09:00–16:00 |
donderdag | 09:00–15:00 |
vrijdag | 09:00–12:30 |
zaterdag | Gesloten |
zondag | Gesloten |
Bereikbaarheid
Stadswerkplaats Doetinchem is gevestigd in het Laborijngebouw (hal 8).
Bereikbaar vanaf de Terborgseweg 106 of via de achteringang vanaf de
Ambachtstraat.
Telefoonnummer: 0314-377873