Over Stichting Stadskamer

Wie we zijn

Stichting Stadskamer is een voorliggende voorziening voor (arbeidsmatige) dagbesteding. Een herkenbare voordeur waar je binnenstapt en kennismaakt met alles wat de Stadskamer doet en waar ze voor staat. Burgers en organisaties ontmoeten elkaar en geven mensen de kans zich te ontwikkelen en mee te doen. Wij doen dit op maat gesneden, op basis van wensen en mogelijkheden. Ons publiek is divers. In de praktijk worden we vaak gevonden door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Ons aanbod

Onze inloop is een mooie plek om mensen te ontmoeten en sociale contacten op te doen. Medewerkers staan voor je klaar voor een praatje, een luisterend oor of praktisch advies. We hebben daarnaast een eigen catering waar je lekker en verantwoord kunt lunchen. We hebben een breed activiteitenaanbod. Soms gratis, soms tegen een kleine eigen bijdrage. Ook worden er losse, soms eenmalige activiteiten georganiseerd, zoals een bingo, fietstocht of workshop. Vrijwilligers en bezoekers helpen mee bij het organiseren van activiteiten of komen zelf met een initiatief. De Stadskamer geeft vrijwilligers graag de kans zich te ontwikkelen, te re-integreren of gewoon iets leuks te doen. Vrijwilligers bewijzen hun waarde op verschillende afdelingen. Ook biedt de Stadskamer stageplekken. Wat je precies wilt en wat je doelen zijn, dat bepaal je zelf. Je kunt zonder indicatie bij ons terecht, zolang je een Stadskamer locatie binnen je gemeente bezoekt. Bij het aanvragen van een eventuele indicatie kan de Stadskamer je helpen. Kortom, we zien je graag en je bent van harte welkom de Stadskamer zelf te beleven.

Onze cultuur

De Stadskamer heeft vier kernwaarden die onze cultuur bepalen: eigenheid, eigenaarschap, gezamenlijkheid en groei & ontwikkeling.