De Inzet van Ervaring (IvE)

Ervaringen

Mensen herkennen elkaar in gedeelde ervaringen. Die leveren begrip op en kunnen mensen inspireren. Ook binnen de psychiatrie en verslavingszorg worden ervaringen ingezet, zodat mensen beter leren omgaan met problemen en sneller kunnen herstellen. Altijd vanuit eigen kracht. We hebben het over ervaringen in de psychiatrie, verslavingszorg, bewindvoering, met bijbehorende problematiek op o.a. sociaal, emotioneel en financieel gebied.

Samenwerking

We werken samen met het Graafschap College in Doetinchem en Groenlo. Onze mensen en hun ervaringen worden o.a. ingezet bij de opleidingen Verpleging en Maatschappelijke Zorg. Door onze betrokkenheid maken studenten kennis met hun doelgroep en komen ze tijdens hun studie dichter bij de praktijk. We geven gastlessen en zijn ervaringscoach. Studenten leren over achtergronden, ziektebeelden en de belevingswereld van hun toekomstige doelgroep. Met hen oefenen we praktijksituaties, zoals intake- en anamnesegesprekken. We coachen over de bejegening van cliënten en helpen bij het opstellen van behandelplannen. De samenwerking bevalt uitstekend en wordt in de toekomst uitgebreid.

Naast het Graafschap college zetten we ons in voor Twomorrow, een bedrijf dat (voormalige) GGZ cliënten helpt bij het vinden van een reguliere (betaalde) baan. We vertellen over onze levensweg en geven daarbij aan wat ons wel of juist niet heeft geholpen.

Andere organisaties

Onze overtuiging is dat dat we onze ervaringen ook bij andere organisaties kunnen inzetten. Organisaties die te maken hebben met mensen die iets meer aandacht en hulp nodig hebben. Mensen die bovendien soms moeilijk begrepen worden of zich in ieder geval niet begrepen voelen. Eigen kracht is altijd het uitgangspunt, maar een extra steuntje in de rug is daarbij soms onmisbaar.

Contact & informatie

Ans Nijkamp
Coördinator Inzet Van Ervaring (IvE)