Open Atelier

Het ‘open atelier’ is een plek waar iedereen op zijn/haar eigen manier zich creatief kan ontwikkelen en aansluiting kan vinden in lopende projecten.

Dit is de plek waar jij jezelf creatief opnieuw kunt uitvinden. wij nodigen je uit om bij ons datgene te doen, wat jij op creatief gebied altijd hebt willen doen, maar nooit aan toe bent gekomen. Bestaat het hier nog niet? Kom het dan doen!

Textiel/Art Sewing

Kleding pimpen

Binnen de Textiel in het Open Atelier worden allerlei producten gemaakt met stoffen. Zo zijn er werknemers die voor zichzelf bezig zijn, maar ook een aantal die in opdracht werken.

Art Sewing is een project die bestaat uit een groep van vrouwen die onder leiding van Anna samen klussen op naaigebied doen. Het proces begint met een idee van mensen uit de Stadskamer en ook mensen die de Stadskamer Winkel in zijn gegaan, mooie producten hebben gezien en/of zelf een idee hebben gekregen die ze willen laten maken. Art Sewing gaat daarmee aan de gang en komen met mooie en innovatieve producten.


Industriegroep

Geknipte kledingBinnen de Stadskamer worden allerlei producten gemaakt. De Industriegroep kan een aandeel hebben in het vervaardigen hiervan. Ze nemen een gedeelte van het productieproces op zich, vaak is dit gericht op herhalende handelingen. Inpakken, labels maken, oprollen enz. Het is gericht op de minder complexe werkzaamheden. Dus heb je zin om te ‘werken’ dan ben je hier altijd welkom. Productieprocessen zoals het maken van de Aanknoopertjes worden hier uitgevoerd. Producten die hieruit voortkomen worden verkocht in de Stadskamer Winkel.

 


Keramiek/ Speksteenbewerking

Met klei of steen werken kan heel rustgevend of juist een uitlaatklep zijn. Ook hier is een ruimte voor gecreëerd. Er zijn twee soorten klei aanwezig en er is speksteen in het Open/Vrije Atelier die bewerkt kunnen worden. De gemaakte producten kunnen in overleg met de Stadskamer Winkel verkocht worden of meegenomen worden naar huis.

Speksteen bewerken    voorbeeldspeksteen

Schilderen/ Tekenen/ Knutselen

Kreatief met schilderenAlles wat je zou willen doen op gebied van schilderen, tekenen en knutselen is mogelijk in dit gedeelte van het Open/Vrije Atelier. Er zijn zeer kundige mensen aanwezig die je kunnen ondersteunen met de start van jouw avontuur met verf, potlood enzovoort. Je eigen ontwikkeling en plezier kun je hier vorm gaan geven. Er zijn al veel materialen aanwezig, maar wil je een nieuw doek beschilderen of je eigen potloden gebruiken neem die vooral mee. Wil je een mooi product verkopen kan dit in overleg met de Stadskamer Winkel, is dit niet het geval neem je het zelf mee naar huis.


Kaarsenmakerij

Wil je zelf kaarsen of mooie creaties van kaarsvet maken kan dat hier. Ook hier kun je eigen projecten vorm geven maar ook opdrachten van buiten. Het omsmelten van kaarsvet kan hier gebeuren.

kaarsen kaarsenstandaard

 

Vacatures
Menu Title
Web Design MymensinghPremium WordPress ThemesWeb Development

Uitnodiging

Donderdag 1 december van 19.00 tot 20.30 uur Nodigen wij je uit voor ons 1 jarig bestaan en een veiling. Met deze veiling en verkoop van gemaakte spullen starten we de viering van onze feestelijke week.

Repaircafé

Doe mee in het Repair Café Doetinchem! Repair Café Doetinchem is een “Stadskamer” initiatief dat repareren promoot als alternatief voor weggooien. De initiatiefnemers organiseren elke donderdagmiddag van13:00 - 16:00 uureen Repair Café in de Stadskamer. Inwoners van de gemeente Doetinchem e.o. kunnen hier naartoe komen met hun kapotte spullen, om die ter plaatse, samen met vrijwillige reparateurs, weer in orde te maken. Repair Café Doetinchem heeft nog ruimte voor meer handige vrijwilligers uit de regio.