Kansen op werk

De kracht van ervaring “Kansen op werk”

Stichting Stadskamer vervult een regiofunctie in de Achterhoek voor het project Kansen op Werk ontwikkeld door de ADF (Angst, Dwang en Fobie) stichting in Driebergen.

De training en coaching ‘Kansen op werk…!’ richt zich op mensen met een psychische kwetsbaarheid met een achterstand tot de arbeidsmarkt. Het opbouwen van vertrouwen in je eigen werk en eigen kunnen en je thuis voelen in je werk is nodig om de stap naar een betaalde baan te kunnen zetten. Deze training is bedoeld als ondersteuning bij je werkervaringsplaats. Een werkervaringsplaats biedt de mogelijkheid om te oefenen met werknemersvaardigheden zoals arbeidsritme, communicatie, nakomen afspraken, omgaan met collega’s en werk. Het doel is persoonlijke groei en zelfvertrouwen opbouwen met als ultiem doel aan het einde van het traject zicht op betaald werk en dit misschien zelfs al hebt gevonden. Ook ontwikkeling binnen je werkervaringsplek is erg belangrijk. De bijeenkomsten,

de training en coaching is gericht op het functioneren binnen je werkervaringsplaat begeleid door een werkbegeleider en maandelijkse bijeenkomst met je groep en de trainers. De eerste training bestaat uit een introductie en kennismaking met elkaar. Tijdens de overige trainingen wordt er op een interactieve manier gewerkt aan de thema’s communicatieve vaardigheden, samenwerking, persoonlijke effectiviteit en timemanagement. Door middel van verwerkingsopdrachten wordt de vertaling gemaakt naar je eigen werkervaringsplaats en persoonlijke leerdoelen. De laatste bijeenkomsten wordt ingezoomd meer praktisch zaken zoals pitchen en solliciteren. De coaching gesprekken vinden plaats in kleine groepjes van twee of drie personen. De trainingsdagen en coaching wisselen elkaar af. De Stadskamer is inmiddels bezig met alweer een 2e groep, in april hebben een tiental deelnemers de eerste training succesvol afgerond.

Begin 2018 starten we weer met een nieuwe groep, vrijwilliger kunnen voor meer informatie contact opnemen met mij.

Hartelijke Stadskamer Groet,

Thea van de Zand-van Haeren

Projectcoach en HR adviseur

Coördinator Kansen op Werk

Terborgseweg 106 (Ingang Ambachtstraat)

7005 BC  Doetinchem

t: 0314-377878

t: winkel: 0314 202036

e: t.vandezand@stadskamer.com

w: www.stadskamer.com

Vacatures
Menu Title
Web Design MymensinghPremium WordPress ThemesWeb Development

Uitnodiging

Donderdag 1 december van 19.00 tot 20.30 uur Nodigen wij je uit voor ons 1 jarig bestaan en een veiling. Met deze veiling en verkoop van gemaakte spullen starten we de viering van onze feestelijke week.

Repaircafé

Doe mee in het Repair Café Doetinchem! Repair Café Doetinchem is een “Stadskamer” initiatief dat repareren promoot als alternatief voor weggooien. De initiatiefnemers organiseren elke donderdagmiddag van13:00 - 16:00 uureen Repair Café in de Stadskamer. Inwoners van de gemeente Doetinchem e.o. kunnen hier naartoe komen met hun kapotte spullen, om die ter plaatse, samen met vrijwillige reparateurs, weer in orde te maken. Repair Café Doetinchem heeft nog ruimte voor meer handige vrijwilligers uit de regio.