Iedereen moet mee kunnen doen

Iedereen moet mee kunnen doen!

De Stadskamer
“Als degene die de workshops geeft er niet is, schuiven we gewoon de tafels aan elkaar en doen de deelne mers het zelf,” vertelt Janneke Rijks van de Stadskamer. “En dat is precies zoals we het bedoeld hebben. De Stadskamer faciliteert en verbindt, maar de mensen die hier komen, regelen alles zelf.”
De Stadskamer is sinds vorig jaar gevestigd aan de Dr Hubernoodtstraat in Doetinchem en is voor veel mensen een belangrijke plek geworden. “Sommigen komen hier hun dag opstarten en weer afsluiten met een kopje koffie en een praatje. Of om even te kijken of ze iets kunnen doen. Want iedereen is hier eigenlijk vrijwilliger. De Stadskamer is er voor en door inwoners van Doetinchem. Vandaar dat ik het ook zo goed vond passen in het Meedoenarrangement. De workshops en activiteiten die hier gehouden worden, en waarvoor we een bijdrage moeten vragen, willen we voor iedereen bereikbaar houden.”
Bloemschikken, de hit van de Stadskamer

Lees hieronder verder
Vacatures
Menu Title
Web Design MymensinghPremium WordPress ThemesWeb Development

Uitnodiging

Donderdag 1 december van 19.00 tot 20.30 uur Nodigen wij je uit voor ons 1 jarig bestaan en een veiling. Met deze veiling en verkoop van gemaakte spullen starten we de viering van onze feestelijke week.

Repaircafé

Doe mee in het Repair Café Doetinchem! Repair Café Doetinchem is een “Stadskamer” initiatief dat repareren promoot als alternatief voor weggooien. De initiatiefnemers organiseren elke donderdagmiddag van13:00 - 16:00 uureen Repair Café in de Stadskamer. Inwoners van de gemeente Doetinchem e.o. kunnen hier naartoe komen met hun kapotte spullen, om die ter plaatse, samen met vrijwillige reparateurs, weer in orde te maken. Repair Café Doetinchem heeft nog ruimte voor meer handige vrijwilligers uit de regio.