Klanttevredenheid

Medio 2016 heeft er een eerste KTO (klanttevredenheidsonderzoek) plaatsgevonden onder bezoekers en deelnemers binnen de dagbesteding  op alle afdelingen van de Stadskamer Doetinchem. We hebben gekozen voor vijf vragen zodat het invullen weinig tijd kosten de drempel om deel te nemen niet te hoog is.

Stichting Stadskamer wil haar klanttevredenheid achterhalen om met deze gegevens nog beter in te spelen op de wensen en behoeften van onze bezoekers en deelnemers. In totaal hebben 76 klanten gereageerd op een vijftal vragen en een cijfer gegeven tussen 1 en 10. Conclusie is dat we met een gemiddelde waardering van 7,6 een ruime voldoende halen

Grafiek KTO 2016 (346.1 KiB)

 

Vacatures
Menu Title
Web Design MymensinghPremium WordPress ThemesWeb Development

Uitnodiging

Donderdag 1 december van 19.00 tot 20.30 uur Nodigen wij je uit voor ons 1 jarig bestaan en een veiling. Met deze veiling en verkoop van gemaakte spullen starten we de viering van onze feestelijke week.

Repaircafé

Doe mee in het Repair Café Doetinchem! Repair Café Doetinchem is een “Stadskamer” initiatief dat repareren promoot als alternatief voor weggooien. De initiatiefnemers organiseren elke donderdagmiddag van13:00 - 16:00 uureen Repair Café in de Stadskamer. Inwoners van de gemeente Doetinchem e.o. kunnen hier naartoe komen met hun kapotte spullen, om die ter plaatse, samen met vrijwillige reparateurs, weer in orde te maken. Repair Café Doetinchem heeft nog ruimte voor meer handige vrijwilligers uit de regio.