Financiën

Stadskamer is voorliggende voorziening voor Doetinchem, Oost Gelre en Montferland

De Stadskamer is werkzaam als voorliggende voorziening van de gemeenten Doetinchem, Oost Gelre en Montferland. Als jij inwoner bent van een van deze gemeenten dan kun je in je eigen gemeente deelnemen  zonder dat je daarvoor een indicatie nodig hebt. Je kunt dan zo vaak je wilt bij de Stadskamer komen en gebruik maken van onze diensten en faciliteiten.  Bij ons zijn er geen wachttijden. Ongeacht of je veel, weinig of helemaal geen gebruik maakt van de Stadskamer, wordt hiervoor geen eigen bijdrage berekend door het Centraal Administratie Kantoor (CAK). Wel betaal je een kleine bijdrage voor materiaal wat je voor jezelf gebruikt, of als je bijvoorbeeld meedoet aan een kookclub en komt eten betaal je daar de kosten voor. Lukt dat niet dan is er in Doetinchem en Montferland de meedoenregeling, waardoor meedoen altijd mogelijk is.

Maak jij gebruik van de Wet Langdurige Zorg (WLZ) of ben jij inwoner van een andere gemeente?

Helaas is deelname aan de Stadskamer dan (nog) niet mogelijk via de voorliggende voorziening. Meedoen kan dan alleen plaatsvinden met een indicatie op grond van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) of vanuit de WLZ. Heb jij een indicatie nodig om bij de Stadskamer te komen, dan ben jij hiervoor een eigen bijdrage verschuldigd die door het CAK wordt berekend en geïnd.

Meer informatie over de WMO en WLZ is te vinden op

https://www.zorgwijzer.nl/faq/wmo
https://www.zorgwijzer.nl/faq/wlz

Meer informatie over de hoogte van je eigen bijdrage is te vinden op

https://www.hetcak.nl/zelf-regelen/eigen-bijdrage-rekenhulp

Wil je een indicatie aanvragen? Wij kunnen je daarbij ondersteunen!

Onafhankelijke cliëntondersteuning nodig (voor langdurige zorg)? Zie onderstaande link:

Onafhankelijke cliëntondersteuning ook voor langdurige zorg

Vacatures
Menu Title
Web Design MymensinghPremium WordPress ThemesWeb Development

Uitnodiging

Donderdag 1 december van 19.00 tot 20.30 uur Nodigen wij je uit voor ons 1 jarig bestaan en een veiling. Met deze veiling en verkoop van gemaakte spullen starten we de viering van onze feestelijke week.

Repaircafé

Doe mee in het Repair Café Doetinchem! Repair Café Doetinchem is een “Stadskamer” initiatief dat repareren promoot als alternatief voor weggooien. De initiatiefnemers organiseren elke donderdagmiddag van13:00 - 16:00 uureen Repair Café in de Stadskamer. Inwoners van de gemeente Doetinchem e.o. kunnen hier naartoe komen met hun kapotte spullen, om die ter plaatse, samen met vrijwillige reparateurs, weer in orde te maken. Repair Café Doetinchem heeft nog ruimte voor meer handige vrijwilligers uit de regio.