Cleaning service

Fris op Weg Cleaning Service

Binnen Stichting de Stadskamer is onlangs de leerwerkgroep Fris op Weg Cleaning Service opgestart die zich specifiek richt op het schoonmaak vak. Daarnaast is deze groep verantwoordelijk voor de schoonmaak van alle locaties van de Stadskamer.

Het opzetten van deze leerwerkgroep was geen makkelijke opgave. Behalve wat oude spullen was er weinig voorhanden en moesten er de nodige zaken aangeschaft en ingericht worden. We waren dan ook maar wat enthousiast dat we per 15 februari het schoonmaakteam werden binnen de Stadskamer en haar achterliggende faciliteiten.

 Een leerwerkgroep biedt mensen de mogelijkheid zich op vrijwillige basis een vak eigen te maken. Behalve de vakinhoudelijke aspecten is er ook aandacht voor communicatie, de omgang met collega’s en andere zaken die van belang zijn binnen een (betaalde) functie. Het ultieme doel is dat mensen uiteindelijk weer instromen op de reguliere arbeidsmarkt, waarbij we er ons van bewust zijn dat dit niet voor iedereen is weggelegd.

 Naast het leren van het schoonmaak vak biedt de leergroep structuur, een zinvolle dagbesteding, geeft het mensen eigenwaarde en laat ze vrijwilligers weer meedoen in de samenleving. We kijken goed naar de mogelijkheden en wensen van de mensen en houden daar rekening mee. Een en ander gebeurt in eigen tempo en op een prettige manier, waardoor mensen uiteindelijk zelfstandig het vak kunnen beoefenen.

 Ik ben er trots op dat ik als coördinator en leidinggevende op de arbeidsvloer, mensen het mooie schoonmaak vak mag bijbrengen. Hoewel ik formeel de voorvrouw ben van Fris op Weg Cleaning Service, voel ik me geen manager of leidinggevende. We werken namelijk in een team en doen samen de werkzaamheden op basis van respect en gelijkwaardigheid. Met passie en liefde probeer ik de vrijwilligers de kneepjes van het vak bij te brengen. Ook wil ik met dezelfde bevlogenheid de betrokken mensen laten inzien hoe mooi en waardevol het schoonmaak vak is. Wij zijn degenen die garant staan voor een verzorgde en schone werkplek of bedrijfsruimte.

In de toekomst hoop ik met trots te kunnen vertellen dat er mensen zijn doorgestroomd naar een schoonmaakorganisatie op de reguliere arbeidsmarkt. Ik hoop daarbij dat de betrokkenen met plezier en trots terugkijken op hun tijd bij

Fris op Weg Cleaning Service.

Mocht je interesse hebben gekregen, schroom niet om ons te mailen. We kunnen dan een afspraak maken en samen de mogelijkheden bekijken.

Vriendelijke groet namens Fris op Weg Cleaning Service,

Bibi-Jane Keurentjes.

Stichting Stadskamer Doetinchem

Terborgseweg 106
7005 BC Doetinchem
T: 0314-377878
bibi-jane@stadskamer.com
www.stadskamer.com

Cleaning service logo
Vacatures
Menu Title
Web Design MymensinghPremium WordPress ThemesWeb Development

Uitnodiging

Donderdag 1 december van 19.00 tot 20.30 uur Nodigen wij je uit voor ons 1 jarig bestaan en een veiling. Met deze veiling en verkoop van gemaakte spullen starten we de viering van onze feestelijke week.

Repaircafé

Doe mee in het Repair Café Doetinchem! Repair Café Doetinchem is een “Stadskamer” initiatief dat repareren promoot als alternatief voor weggooien. De initiatiefnemers organiseren elke donderdagmiddag van13:00 - 16:00 uureen Repair Café in de Stadskamer. Inwoners van de gemeente Doetinchem e.o. kunnen hier naartoe komen met hun kapotte spullen, om die ter plaatse, samen met vrijwillige reparateurs, weer in orde te maken. Repair Café Doetinchem heeft nog ruimte voor meer handige vrijwilligers uit de regio.